Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

«Μπαράζ» κινητοποιήσεων νεκρώνει τα λιμάνια...


«Μπαράζ» κινητοποιήσεων ξεκινάνε οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δύο Οργανισμών Λιμένων.


Οι κινητοποιήσεις αρχίζουν από αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς οι εργαζόμενοι στα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας πραγματοποιούν αποχή από την εργασία Σαββάτου και Κυριακής.
Οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, στο Σύνταγμα.


Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), της
 Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ και του Συνδέσμου Εποπτών Αρχιεργατών ΟΛΠ οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν από την Πέμπτη 26/5 με την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στον ΟΛΠ και στον ΟΛΘ.

Σε κοινή ανακοίνωση των παραπάνω συνδικαλιστικών οργανώσεων αναφέρονται τα εξής:

Η κυβέρνηση προχωράει ολοταχώς στην πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ, παρά τις διαφωνίες των εργαζομένων, αλλά και του συνόλου των κοινωνικών φορέων.  
Ταυτόχρονα, παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις δεν έχει δώσει απάντηση στις θέσεις των εργαζομένων για τη διασφάλιση των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων παρά τη φραστική δέσμευση του πρωθυπουργού.

Αντίθετα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης καταγράφεται αδικαιολόγητη κωλυσιεργία. 

Τόσο η χθεσινή συνάντηση για τον ΟΛΘ, όσο και η σημερινή αδράνεια της ηγεσίας του ΟΛΠ και του Υπουργείου Ναυτιλίας, για τον ΟΛΠ  οδηγούν σε επικίνδυνη στασιμότητα.

Τα ψέματα τελείωσαν, οι εργαζόμενοι όπως έχουμε από καιρό ξεκάθαρα δηλώσει οι εργασιακές σχέσεις δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.


 Λιμάνια, χωρίς θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις δεν μπορούν να υπάρξουν, ας το αντιληφθούν οι πάντες...


Δεν υπάρχουν σχόλια :