Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

«Η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο για τις παρανομίες του ΤΑΙΠΕΔ»



Για «πολιτικές ξεπουλήματος» του ΟΛΠ κατηγορεί το ΤΑΙΠΕΔ ο πρόεδρος της
 Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και μέλος του Δ.Σ. ΟΛΠ Νίκος Γεωργίου, ο οποίος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς.






Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης και μέλος του Δ.Σ. ΟΛΠ κ. Νίκος Γεωργίου, ο οποίος μετά την κατάθεση της αναφοράς του μεταξύ άλλων τόνισε:

"Δυστυχώς το ΤΑΙΠΕΔ ως μέτοχος πλειοψηφίας (74%) του ΟΛΠ  ακολούθησε μετά το 2013 εισπρακτικές πολιτικές ξεπουλήματος και όχι αναπτυξιακές στρατηγικές, που θα φέρουν έσοδα στο δημόσιο και ανάπτυξη στη χώρα.
Χωρίς στρατηγική για τη λιμενική βιομηχανία, με αλλοπρόσαλλες και μη νόμιμες μεθόδους, με διαπλεκόμενες λογικές, προώθησε λύσεις, οι οποίες δεν έχουν σχέση με το Σύνταγμα, τους νόμους, το ενωσιακό δίκαιο, ακόμα και με την Τρόϊκα, αφού ούτε η Τρόϊκα υπέδειξε μετά το 2010 στα Μνημόνια της την πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ Α.Ε. σε έναν και μόνο ιδιώτη.
Με πλήρη δε περιφρόνηση προς τους εργαζομένους στα λιμάνια, τους οποίους θεωρεί «κουλάκους».

Ο στημένος διαγωνισμός του 2014 οδήγησε σε φαύλες διαδικασίες και σε ένα τίμημα ντροπής για το πρώτο λιμάνι της χώρας, ζημιογόνο για το ελληνικό δημόσιο.

Είναι αδιανόητο όταν το Δεκέμβρη του 2014 το ΤΑΙΠΕΔ υπερψηφίζει την αναθεωρημένη Συμφωνία ΟΛΠΣΕΠ (Cosco), αναγνωρίζοντας έτσι ότι οι δύο μόνο Προβλήτες Εμπορευματοκιβωτίων της Σύμβασης Παραχώρησης έχουν Καθαρά Παρούσα Αξία 860 έως 1.050 εκατ. ευρώ, να ξεπουλάει το ίδιο ΤΑΙΠΕΔ ένα χρόνο μετά ολόκληρο το λιμάνι για Καθαρά Παρούσα Αξία 311,5 εκατ. ευρώ!!!

 Όταν μάλιστα γνώριζε ότι η αξία του λιμανιού βάσει των οικονομικών του δεδομένων έχει τιμή άνω των    
2,2 δισ. ευρώ, τα έσοδά του θα ξεπερνούν ετησίως τα 110 εκατ. ευρώ μόνο από τη Σύμβαση Παραχώρησης μετά την ολοκλήρωση των έργων.

Είναι επίσης αδιανόητο, το ΤΑΙΠΕΔ να εξαπατά εγγράφως, την Κυβέρνηση, τους επενδυτές και  τον ΟΛΠ Α.Ε. βεβαιώνοντάς τους ότι έχει συναφθεί η νέα Σύμβαση Παραχώρησης Ελληνικού ΔημοσίουΟΛΠ, όταν αυτή, δεν έχει συναφθεί μέχρι σήμερα. 

 Είναι χαρακτηριστικό ότι στη νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 31.05.2016, το ΤΑΙΠΕΔ έχει εγγράψει ως θέμα για έγκριση, την Σύμβαση αυτή!!!
Για όλους εμάς, η ανάδειξη ως προτεινόμενου επενδυτή της COSCO Hong Kong, είναι άκυρη, αφού το ΤΑΙΠΕΔ την απόφαση αυτή δε την έλαβε νομίμως, τα δε  Panama Papers  βοούν!

Τα λιμάνια είναι μηχανές Ανάπτυξης. 
Και τις μηχανές αυτές που θα φέρουν πλούτο τις εκσυγχρονίζεις, δεν τις ξεπουλάς.
 Η συμφωνία που υπεγράφη πρόσφατα μπλέκει σε περιπέτειες τη χώρα και ζημιώνει το δημόσιο. Μετατρέποντας το κρατικό μονοπώλιο σε ιδιωτικό μονοπώλιο, απλώς ξεπουλάς το δημόσιο σε ξένα συμφέροντα για 40 χρόνια.  
Η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο για τις παρανομίες του ΤΑΙΠΕΔ".

Ολόκληρη η Μηνυτήρια Αναφορά  ΕΔΩ

1 σχόλιο :

Τσαλήμογλου Γιάννης είπε...

Αρες μαρες κουκουνάρες.Δέν ισχύει πάντοτε το ρητό ..κάλιο αργά παρά ποτέ,αυτές οι μηνύσεις έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό.Τώρα το πλοίο κοντεύει να φύγει ,και το θέμα είναι οτι δεν προλαβαίνει ούτε ο εισαγγελέας να το σταματήσει,εφόσον το ΤΑΙΠΕΔ εκτελεί κυβερνητικές εντολές.Το έγκλημα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών συνεχίζετε απο το 2012 και πλέον.