Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Ποιές αλλαγές έρχονται για εργαζόμενους σε ΟΛΠ & ΟΛΘ...


Νομοθετικές ρυθμίσεις στον κυρωτικό νόμο που θα εισαχθεί στη Βουλή για την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης και εξασφαλίζουν τους εργαζόμενους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Από την πρώτη στιγμή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση και όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωσαν δημοσίως, 
με όλους τους τρόπους και κατ’ επανάληψη, τους εργαζομένους και την ελληνική κοινωνία
 ότι διαρκής επιδίωξη στη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων παραμένει η εξασφάλιση σταθερών και ασφαλών σχέσεων εργασίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Προσθέτει ότι:
  «Σήμερα η κυβέρνηση είναι πλέον σε θέση να ανακοινώσει τις ρυθμίσεις που πράγματι εξασφαλίζουν υπό τις παρούσες συνθήκες με τον καλύτερο τρόπο τους εργαζομένους του ΟΛΠ και του ΟΛΘ».

Ειδικότερα, με νομοθετικές ρυθμίσεις στον Κυρωτικό Νόμο που θα εισαχθεί στη Βουλή για την έγκριση της Σύμβασης Παραχώρησης θα προβλέπεται:
  • Η διατήρηση σε ισχύ του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της ΟΛΠ ΑΕ και η όποια ενδεχόμενη αντικατάστασή του θα μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά γενικές διατάξεις περί ιδιωτικών επιχειρήσεων και εκμεταλλεύσεων.
  • Η διατήρηση, επίσης, σε ισχύ του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της ΟΛΠ ΑΕ μέχρι την ενδεχόμενη κατάργηση και αντικατάστασή του μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Η δυνατότητα επιλογής μετάταξης των εργαζομένων τόσο στην ΟΛΠ ΑΕ όσο και στην ΟΛΘ ΑΕ σε υπηρεσίες, φορείς ή νομικά πρόσωπα του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε Οργανισμούς Λιμένα καθώς και σε εταιρείες του ν. 3429/2005, στις οποίες το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου.
Επισημαίνεται, επιπλέον, ότι σε ό,τι αφορά την σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία που αφορά
στην ΟΛΘ ΑΕ και με δεδομένο ότι το αναρτηθέν σχέδιο Σύμβασης Παραχώρησης δεν έχει ακόμα δεσμευτικό χαρακτήρα, έχουν δρομολογηθεί επίσημες πρωτοβουλίες των συναρμοδίων υπουργείων και της κυβέρνησης, σε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΘ και το ΤΑΙΠΕΔ, για την πληρέστερη κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων.

Διαβεβαιώνει ότι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης συμπεριλαμβάνεται η βελτίωση του συνολικού νομοθετικού πλαισίου που ισχύει στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση και όχι την απορρύθμιση της λιμενικής εργασίας για όλα τα λιμάνια της χώρας.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η κυβέρνηση εκτιμά ότι έχει ανταποκριθεί, υπό τις παρούσες συνθήκες, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις επιδιώξεις που η ίδια έθεσε...

Και στο εδώλιο να σας δούμε...

6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

άιντε μάγκες αρκετά μας ταλαιπωρήσατε
ο κινέζος θα σας στρώσει μιά χαρά ,απεργείς πάρε μια ωραία απόλυση
όσο για το προεδρείο που σας κατευθύνει ως χαχόλους
ο δριτσας θα το βολέψει με μια εθελουσία και παχυλό εφάπαξ

CooLis είπε...

Ωααα
Είσαι απίστευτος μαλάκας,γράψε κι άλλα...

Ανώνυμος είπε...

χα χα ξέρεις κάποιον γιακουμέλο

Ανώνυμος είπε...

Ναι,τον ξέρουμε τον Μπάμπη, τι υπονοείς;

Ανώνυμος είπε...

Ασάφειες και λόγια του αέρα! Πόσους θα αφορούν οι μετατάξεις; Για που; Πότε; Θα μας τα πουν αφού γίνουμε ιδιωτικοί υπάλληλοι στο έλεος του κινέζου; Κυβέρνηση για τα πανηγύρια!!

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί να πάρουμε μετάταξη, και να μη κάτσουμε εκεί και να του το στρώσουμε το μαγαζί;Καλά την έβγαλε τόσα χρόνια,καιρός να εναρμονιστεί με την (ευρωπαϊκή εργατική νομοθεσία).