Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16.06.2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα,
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ &ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ - ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.                                                                          Πειραιάς 16.06.2016

                                                
                                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμπληρώθηκαν σήμερα είκοσι δύο (22) ημέρες ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ των
εργαζομένων στα Λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. 


Ενός ΑΓΩΝΑ που ανέδειξε την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ των εργαζομένων να
υπερασπιστούν με κάθε θυσία και με κάθε τίμημα τα εργασιακά τους
δικαιώματα.

Από την αρχή αυτού του ΑΓΩΝΑ και επί τρείς μήνες διαβούλευσης με την
Κυβέρνηση διατυπώσαμε καθαρές απόψεις και τεκμηριωμένες προτάσεις.

Αντ’ αυτών η Κυβέρνηση αντέταξε ασαφείς και γενικόλογες απόψεις, χωρίς
ποτέ μέχρι σήμερα να μετουσιώσει σε πράξη αυτά που αναγνώριζε ως δίκαια αιτήματά μας.

Με αναντιστοιχία λόγων και έργων, η Κυβέρνηση, μετέθετε από μέρα σε μέρα
 τις απαντήσεις της και τις αποφάσεις της εμπαίζοντας προκλητικά τους εργαζόμενους.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα υποστείλουμε την
σημαία του ΑΓΩΝΑ. Το δικαίωμα της εργασίας μας θα το υπερασπιστούμε μέχρις εσχάτων.

Αναμένουμε, έστω και τώρα, η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις γενικόλογες
αναφορές και τις κωλυσιεργίες και να δώσει λύση, που δεν είναι άλλη, από
 την θεσμοθέτηση της εργασιακής συνέχειας, με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις.


Συνεχίζουμε, στα πλαίσια των αρχικών μας αποφάσεων, 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για την Παρασκευή 17/6 και την Τρίτη 21/6, καθώς και αποχή από εργασία Σαββάτου Κυριακής και της Αργίας του Αγίου Πνεύματος.

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

είναι ωραία να απεργείς και να πληρώνεσαι
ε μάγκες λιμενεργάτες
ο δρίτσας μέσα στο κόλπο είναι

Ανώνυμος είπε...

Φορτώνουν με αμόρφωτους λιμενεργάτες το Δημόσιο!


Κενά στο Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα με εργαζόμενους από τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ επιχειρεί να καλύψει η κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο οι άνεργοι από τον ιδιωτικό τομέα, πολλοί εκ των οποίων με πλουσιότερα βιογραφικά από τους πρώτους.

Σε μια προσπάθεια να εκτονώσει τις απεργίες, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας παρουσίασε αργά χθες το βράδυ στα συνδικάτα των λιμενεργατών και υπαλλήλων των λιμανιών τη πρόταση της κυβέρνησης (σσ: επεξεργασμένη από τον υπ. Εργασίας Γ.Κατρούγκαλο) για μετατάξεις προσωπικού από τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Ανώνυμος είπε...

Eίναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Σύριζα είχε καλλιεργήσει ένα κλίμα ανεκπλήρωτων προσδοκιών και είχε συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία ψευδαισθήσεων σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, που σήμερα βλέπουν να διαψεύδονται οι ελπίδες τους οικτρά.Το πρόβλημα δεν είναι ότι η κυβέρνηση εισπράττει τώρα το αντίτιμο των ψεύτικων υποσχέσεων που έδινε, αλλά οι συνέπειες που δημιουργούν οι αλυσιδωτές απεργίες σε κρίσιμους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Η απεργία των λιμενεργατών που συνεχίζεται εδώ και πάνω από είκοσι μέρες και η πενθήμερη απεργία που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στην πολιτική αεροπορία πλήττουν βαρύτατα τη βαριά βιομηχανία της χώρας που είναι ο τουρισμός. Με την οικονομία νεκροζώντανη η μισή Ελλάδα περιμένει αυτή την περίοδο μήπως και καταφέρει να τα βγάλει πέρα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Με διεκδικήσεις που έρχονται από το παρελθόν και δεν παίρνουν υπόψη τους την κατάσταση της οικονομίας αλλά και των άλλων εργαζομένων τέτοιου είδους απεργίες αφενός οδηγούνται σε αδιέξοδο και αφετέρου χάνουν οποιαδήποτε κοινωνική νομιμοποίηση.

Είναι παράλογο ξαφνικά ενώ έχει ολοκληρωθεί σχεδόν η πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων να καταγγέλλουν οι υπάλληλοι της πολιτικής αεροπορίας ξεπούλημα και να ζητούν την επιστροφή τους στο δημόσιο.Την ώρα που το κράτος δεν μπορεί καν να τα συντηρήσει στοιχειωδώς οι συνδικαλιστές απαιτούν την...επιστροφή τους στον καθημερινό μαρασμό.

Το πώς το κράτος μπορεί να αξιοποιήσει την περιουσία του αποδείχθηκε χθες με την πώληση των 2 αεροσκαφών της πάλαι ποτέ Ολυμπιακής.Από 40 εκατ. ευρώ που τα πούλαγε πριν τέσσερα χρόνια , έφτασε να τα ξεπουλήσει λόγω της απαξίωσης τους μόλις 4, ενώ της κόστιζαν και ένα εκατ. το χρόνο για συντήρηση. Αν αυτό είναι και το μέλλον που θέλουν για τα περιφερειακά αεροδρόμια, ζήτω που καήκαμε..

Προφανώς οι εργαζόμενοι έχουν προβλήματα και αγωνίες για το μέλλον τους.Αλλά όταν έχουν καταρρεύσει τα πάντα γύρω μας και στον ιδιωτικό τομέα γίνεται κυριολεκτικά σφαγή, είναι εκτός κάθε λογικής οι σχετικά ασφαλείς του δημόσιου τομέα να προχωρούν σε άγονες διεκδικήσεις, τραυματίζοντας ότι ζωντανό παραμένει ακόμα στη χώρα.

Ανώνυμος είπε...

θα υποδεχτούμε με σαμπάνιες τον νέο εργοδότη του ΟΛΠ που ευτυχώς δεν θα είναι το δημόσιο
που προστατεύει κάθε είδους τρωκτικά.