Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

΄Εκκληση Δρίτσα, Κατρούγκαλου και Τσακαλώτου για άρση των απεργιών στα λιμάνια...«Βασικό μέλημα της κυβέρνησης η προστασία των εργασιακών σχέσεων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ», λένε με αφορμή την απεργία στους λιμένες του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

 Έκκληση για άρση των απεργιών στα λιμάνια απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Οικονομικών, Ναυτιλίας και Εργασίας κ.κ. Τσακαλώτος, Δρίτσας και Κατρούγκαλος.

Με αφορμή τις απεργίες στους λιμένες του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, οι υπουργοί τονίζουν πως «η συμφωνία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ είναι δεσμευτική με βάση τη συμφωνία του καλοκαιριού, αλλά για την κυβέρνηση, η προστασία των εργασιακών σχέσεων παραμένει βασικό μέλημα».

Όπως σημειώνουν, «ιδιαίτερα για τις αλλαγές ως προς το διευθυντικό δικαίωμα που θα συνεπιφέρει η πώληση του 51% των μετοχών των Α.Ε. ΟΛΠ και ΟΛΘ, η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία όχι μόνο υπερασπίζονται προς κάθε κατεύθυνση την ανάγκη διατήρησης ασφαλών και σταθερών σχέσεων εργασίας στα λιμάνια, αλλά επί μήνες τώρα, σχεδόν καθημερινά, έχουν αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών και έχουν προβεί σε σειρά παρεμβάσεων για τη θεσμική και πραγματική κατοχύρωσή τους», τονίζοντας πως οι παρεμβάσεις αυτές, βρίσκονται πλέον σε φάση ολοκλήρωσης.

Σύμφωνα με τους κ.κ. Τσακαλώτο, Δρίτσα και Κατρούγκαλο, «καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν, μάλιστα σε τόσο δύσκολες, αντιφατικές και αντίξοες συνθήκες (…) δεν έχει κάνει τέτοιο πολύμηνο, λεπτομερή και άκρως ειλικρινή διάλογο με τις Ενώσεις των εργαζομένων» και στο πλαίσιο αυτό καλούν τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά τους σωματεία, 

«να αξιολογήσουν θετικά την έμπρακτη ανταπόκριση της κυβέρνησης και να συνεισφέρουν δημιουργικά δίνοντας στήριξη στην προσπάθεια για ρεαλιστική και βιώσιμη λύση».

Τέλος, καλούν όλους τους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα και με οποιοδήποτε τρόπο στην παραγωγική λειτουργία των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης «να βοηθήσουν στην προσπάθεια για μια δίκαιη λύση που άμεσα και μακροπρόθεσμα θα αποβεί σε όφελος όλων».

 

                                                                 ''Παράδοση  άνευ όρων''...

                                                       Κατρούγκαλος, ο καπεταν Βάρκιζας...

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :