Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Σαββατιάτικο ΔΣ για τον ΟΛΠ...



Το Σάββατο στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ με τη νέα σύνθεση, όπως αυτή προέκυψε από την τελευταία έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων.
Η συνεδρίαση γίνεται μετά τη ματαίωση που είχε προηγηθεί της πρώτης συνεδρίασης στις 19 Απριλίου, ύστερα από παρέμβαση συνδικαλιστών των σωματείων των εργαζομένων.
Οι συνδικαλιστές είχαν προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στην αίθουσα που επρόκειτο να γίνει η συνεδρίαση των μελών του δ.σ., λέγοντας ότι επιχειρείται από το δ.σ. εισήγηση στη γενική συνέλευση των μετόχων για το θέμα της τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει καμία συμμετοχή το δ.σ. του ΟΛΠ στη διαμόρφωση του σχεδίου.
Επίσης ανέφεραν ότι τροποποιείται άρον άρον το καταστατικό του Οργανισμού, μεταβάλλοντας το δ.σ. αυτού σε άβουλο όργανο, αφού μεταβιβάζει όλες τις εξουσίες σε μονοπρόσωπες διαδικασίες, ενώ υπογράμμισαν ότι θέτει εκτός δ.σ. του ΟΛΠ τόσο τους εκπροσώπους των εργαζομένων όσο και τον δήμαρχο της πόλης του Πειραιά. Κυρίως όμως διαμαρτύρονταν γιατί το δ.σ. «κωφεύει για την εργασιακή διασφάλιση και προοπτική των εργαζομένων».
Η ατζέντα της ημερήσιας διάταξης του Σαββάτου συμπεριλαμβάνει πολύ σοβαρά θέματα που άπτονται της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, όπως η έγκριση της τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης, και η τροποποίηση του Καταστατικού της εταιρείας. Το ΔΣ θα προσδιορίσει επίσης την ημερομηνία σύγκλισης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ώστε να επικυρωθούν οι παραπάνω αποφάσεις.

«Παναγία Τήνου»

Επίσης, στο θέμα 25 συμπεριλαμβάνεται η έγκριση διενέργειας ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση-πώληση και απομάκρυνση εκτός λιμένα Πειραιά του επιβλαβούς πλοίου-πλωτού ναυπηγήματος επιβατηγού-οχηματαγωγού «Παναγία Τήνου» που βρίσκεται στην περιοχή αρμοδιότητας ΟΛΠ ΑΕ (Κεντρικό Λιμάνι Πειραιά) και των όρων της σχετικής διακήρυξης. Να υπενθυμίσουμε ότι το πλοίο που βρίσκεται εδώ και περίπου ένα χρόνο στο λιμάνι του Πειραιά, τη Μ. Τρίτη πήρε σοβαρή κλίση 40 μοιρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :