Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Συνεχίζουν τις απεργίες οι λιμενεργάτες – Τι απαντούν τα υπουργεία...



Σε νέες 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες περνούν οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ
Οι επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκίνησαν την προηγούμενη Πέμπτη και χθες Κυριακή η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ αποφάσισαν εκ νέου κινητοποιήσεις καλώντας τους λιμενεργάτες σε συγκέντρωση την Τρίτη 31 Μαΐου στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το ξενοδοχείο plaza, όπου πραγματοποιείται η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ.
«Τα ζητήματα είναι συγκεκριμένα και απαιτούν συγκεκριμένες λύσεις. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά συγκεκριμένες νομοθετικές πράξεις. Αυτό για μας είναι απαιτούμενο και αυτό επιβάλλεται να πράξει η Κυβέρνηση για τους εργαζόμενους» αναφέρουν, από την πλευρά τους, σε ανακοίνωσή τους, που ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων στα δύο λιμάνια.
Αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε χθες Κυριακή, συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας με τη συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού Θοδωρή Δρίτσα, του Γενικού και Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Νεφελούδη και εκπροσώπων του υπ.Οικονομικών.
Όπως τόνισε  ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος «τα συναρμόδια υπουργεία θα πρέπει να θωρακίσουν τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, καθώς εγκυμονούν κίνδυνοι στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στα δύο λιμάνια μετά τις ιδιωτικοποιήσεις και κάλεσε την κυβέρνηση πέραν από τις καλές προσθέσεις να προχωρήσει στην υπογραφή κανονιστικής πράξης για τα εργασιακά», ενώ πρόσθεσε
«Αν δεν υπάρξουν διασφαλίσεις, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να σταματήσουμε».
Τα συνδικάτα των εργαζομένων απέστειλαν σήμερα εξώδικο προς το ΤΑΙΠΕΔ και τα συναρμόδια υπουργεία και στον ΟΛΠ, ζητώντας να απέχουν από κάθε θέση από την πώληση του λιμανιού του Πειραιά καθώς, όπως ανέφεραν, δεν έχει αποφανθεί ακόμα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ οι εργαζόμενοι θα καταθέσουν σήμερα κείμενο καταγγελίας στην επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ.
Εκπρόσωποι των εργαζομένων δήλωσαν επίσης,  ότι το θέμα του ανταγωνισμού, το ελεγκτικό συνέδριο -το οποίο δεν έχει λάβει ακόμα καμία απόφαση για τη σύμβαση παραχώρησης- το βάζει ως προαπαιτούμενο.

Τι απαντούν τα υπουργεία
«Η εξασφάλιση των εργασιακών σχέσεων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, εκτός από πράξη δικαιοσύνης, αποτελεί στέρεο έδαφος για την αναπτυξιακή πορεία των δύο λιμανιών και προς αυτή την κατεύθυνση είναι σκόπιμο και χρήσιμο να βοηθήσουν οι πάντες» τονίζουν σε σημερινή κοινή ανακοίνωσή τους, οι υπουργοί Εργασίας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Κατρούγκαλος και Θοδωρής Δρίτσας, αντίστοιχα.
Οι κκ. Δρίτσας και Κατρούγκαλος προσθέτουν επίσης ότι «σταθερή βούληση και επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διατήρηση των σταθερών και ασφαλών σχέσεων εργασίας στο «νέο περιβάλλον», με βάση την ισχύουσα νομοθεσία».

2 σχόλια :

Τσαλήμογλου Γιάννης είπε...

Ευτυχώς που δεν έχει παραιτηθεί ο Δρίτσας απο υπουργός.Γιατί μ'αυτόν στο υπουργείο δεν πρόκειται να βγάλουμε ποτέ τίποτα.Συγχαρητήρια σε αυτόν αλλά και στα προεδρεία μας που του είναι τόσο πιστά!!Συνεχίστε την καλή δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δρίτσας δεν είναι άνθρωπος,είναι μιά Ιδέα
κι ο λόγος του συμβόλαιο,φίλε Τσαλημογλέα...