Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

«Ευνοϊκό περιβάλλον» για τη μείωση των απεργιών ζήτησε ο πρόεδρος της «Cosco»...


Την επιδίωξη του εγχώριου κεφαλαίου να μετατραπεί η Ελλάδα σε διαμετακομιστικό κόμβο ανέπτυξε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της «Cosco», Χου Λιρόνγκ

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του κινεζικού ομίλου αναφέρθηκε στα «επενδυτικά σχέδια» της εταιρείας για το λιμάνι του Πειραιά και αξίωσε να σταματήσουν οι απεργίες.

Συγκεκριμένα, ο Χου Λιρόνγκ ανακοίνωσε ότι η «Cosco» θα κάνει πρόσθετες επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ, πέραν των 350 εκατ. που προβλέπει η συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΠ

Σύμφωνα με όσα είπε, πρώτη προτεραιότητα είναι να αναβαθμιστούν οι υποδομές στο λιμάνι του Πειραιά για να μπορεί να δέχεται τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου.
Δεύτερη προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση των υποδομών στην πρώτη προβλήτα για τη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων.

Ο πρόεδρος της «Cosco» ζήτησε να δημιουργήσει η Ελληνική Κυβέρνηση ένα 
«ευνοϊκό περιβάλλον» για τη μείωση των απεργιών, προσθέτοντας πως η εταιρεία 
θα κάνει ό,τι μπορεί για να συμμορφωθεί με την ελληνική εργατική νομοθεσία.

 Ο πρωθυπουργός του απάντησε ότι «οι απεργίες είναι ένα φαινόμενο, μια φυσική εξέλιξη όταν οι εργαζόμενοι δεν είναι ευχαριστημένοι», ενώ χαιρέτισε τη δέσμευση της εταιρείας να σεβαστεί την ελληνική νομοθεσία, προσπερνώντας τις εργασιακές σχέσεις που έχουν καθιερωθεί στο λιμάνι του 
Πειραιά με την αξιοποίηση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. 

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε ότι «μαζί θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα και όλες τις δυσκολίες».

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την «Cosco» οι σχέσεις Ελλάδας και Κίνας περνάνε σε νέο επίπεδο.
 «Η Ελλάδα, ως πρώτος σταθμός στην ΕΕ του κινεζικού δρόμου, μπορεί να μετατραπεί σε μια γέφυρα ανάμεσα στην Κίνα και το δυτικό κόσμο, ανάμεσα στην Ασία και την Ευρώπη», είπε, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να προσελκύσει και άλλες κινεζικές εταιρείες στην Ελλάδα.
«Το πολύ φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο που παρουσιάσατε επιβεβαιώνει την επιλογή μας να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας», ανέφερε.
Επίσης σημείωσε ότι θα αναβαθμιστεί ο σιδηρόδρομος ώστε τα προϊόντα από το λιμάνι του Πειραιά να μεταφέρονται στις αγορές της Ευρώπης. Με τις επενδύσεις αυτές το λιμάνι του Πειραιά, είπε ο πρωθυπουργός, μπορεί να βρεθεί σύντομα από την 3η θέση στην 1η των λιμανιών της Μεσογείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :