Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα της εκχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ εξαπέλυσε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, μετά τη συνάντησή του με τα προεδρεία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

 

«Η μετατροπή του πρώτου λιμανιού της χώρας σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο, που δεν θα υπερασπιζόταν ούτε ο πιο ακραίος νεοφιλελεύθερος, θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις σε όλη την τοπική οικονομία», τόνισε ο προερχόμενος από την πρώην Λαφαζανική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, οποίος εξάλλου αποχώρησε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλα 52 στελέχη και προσχώρησε στη ΛΑΕ.
Χθες εξάλλου ήταν ανάμεσα στην ομάδα υπό τον Π. Λαφαζάνη που επιτέθηκε φραστικά στον υπουργό Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα, κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πειραιά, για το ασφαλιστικό.
Όπως είπε, η μέχρι τώρα εμπειρία της εκχώρησης των προβλητών ΙΙ & ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στη Cosco είναι αποκαλυπτική, καθώς τα τέλη για τα κοντέινερ εισαγωγής/εξαγωγής έχουν ακριβύνει κατά 30%, οι εργασιακές σχέσεις και τα μεροκάματα έχουν ισοπεδωθεί, ενώ οι σταθερές θέσεις εργασίας είναι μόλις 200-250 χωρίς να υπολογίζονται όσες χάθηκαν, αντίστοιχα, από τον ΟΛΠ.
Επίσης πρόσθεσε ότι με τους φιλικούς διακανονισμούς μειώνεται διαρκώς το ενοίκιο, που καταβάλλεται στον ΟΛΠ.
Παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική στο ΤΑΙΠΕΔ κάνοντας λόγο «απόλυτη αδιαφάνεια» στη διαδικασία, χωρίς -όπως είπε- να γνωρίζουμε ούτε πόσες και ποιες προσφορές κατατέθηκαν, την αποτίμηση που υποτίθεται ότι έγινε, αλλά ούτε και το τελικό κείμενο της νέας Σύμβασης Παραχώρησης.
«Η συσκότιση σε μια τέτοια διαδικασία, δεν προοιωνίζεται τίποτα θετικό και σίγουρα θα αναζητηθούν ευθύνες, ιδιαίτερα για τον κίνδυνο τον οποίο διατρέχουν το δημόσιο συμφέρον, οι θέσεις εργασίας των εργαζόμενων στα λιμάνια - και όχι μόνο- και γενικότερα οι εργασιακές σχέσεις», υπογράμμισε ο κ. Γαβρίλης.
Η διαδικασία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς ολκληρώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου και στις 12 Ιανουαρίου αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από το ΤΑΙΠΕΔ.
Με βάση το σχέδιο, αρχικά θα διατεθεί το 51% των μετοχών του Οργανισμού και στη συνέχεια το υπόλοιπο 16% σε ορίζοντα πενταετίας, ανάλογα τις επενδύσεις που θα ακολουθήσουν στο λιμάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :