Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Αρνούνται τα μέλη του ΔΣ του ΟΛΠ να δώσουν όλο το λιμάνι στην Cosco

Τορπίλη στην διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, λίγες ημέρες μετά την αποσφράγιση από το ΤΑΙΠΕΔ της δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της Cosco για την απόκτηση του πλειοψηφικού (67%) μετοχικού πακέτου.
Tην Πέμπτη  11 από τα 13 μέλη του Δ.Σ. του ΟΛΠ (μειοψήφησε το ΤΑΙΠΕΔ και απείχε από την ψηφοφορία ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιάννης Κούβαρης) κατά τη διάρκεια συνεδρίασης αποφάσισαν ότι δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης της Σύμβασης Παραχώρησης ελληνικού Δημοσίου-ΟΛΠ.
Η απόφαση θα δημιουργήσει νέες καθυστερήσεις στη διαδικασία της πώλησης, αφού τα 11 μέλη του ΔΣ του ΟΛΠ ζητούν να συνεχιστεί η διαβούλευση και εξουσιοδοτούν τον πρόεδρο του Οργανισμού να διευρύνει την επιτροπή που συστάθηκε το 2014 επί προεδρίας Γιώργου Ανωμερίτη, προκειμένου να κινήσουν τη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης με βάση το άρθρο 15 της ισχύουσας σύμβασης παραχώρησης.
Είναι άγνωστο τώρα εάν η Cosco προχωρήσει την ερχόμενη εβδομάδα σε κατάθεση νέας βελτιωτικής προσφοράς -όπως της έχει ζητήσει το ΤΑΙΠΕΔ- ή θα θελήσει να λάβει στα χέρια της το τελικό κείμενο της Σύμβασης Παραχώρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :