Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21.06.2016 - ΟΜΥΛΕ -


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ  
( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr







ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΣ/ΟΜΥΛΕ σε συνεδρίασή του σήμερα 21.06.2016 εκτίμησε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΟΛΠ και στον ΟΛΘ σε σχέση με τον ΜΕΓΑΛΟ απεργιακό αγώνα που διεξάγεται εδώ και είκοσι οκτώ (28) ημέρες.
Διαπιστώθηκε ομόφωνα, ότι η διάταξη της Κυβέρνησης σχετικά με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, όχι μόνο δεν παρέχει εγγύηση συνέχειας της εργασιακής σχέσης, αλλά περιέχει απειλή επικίνδυνης εκτροπής.
Η δυνατότητα «κατάργησης» του ισχύοντος ΓΚΠ και η δημιουργία κενού μέχρι την θέσπιση νέου ΓΚΠ δίνει την δυνατότητα στην διοίκηση του ΟΛΠ (δηλ. COSCO) να προβαίνει σε βλαπτικές μεταβολές για το προσωπικό του ΟΛΠ, ενώ προδιαγράφει την ίδια κατάσταση και στον ΟΛΘ.
Μέχρι σήμερα, πέρα από γενικές εξαγγελίες, δεν έχουμε συγκεκριμένη διάταξη, με την οποία θα μπορεί να κριθεί εάν έχουν γίνει δεκτές οι προτάσεις μας και εάν καλύπτουν το προσωπικό του ΟΛΠ και ΟΛΘ.
Με επιστολή που απευθύνουμε στην κυβέρνηση  ζητάμε άμεσα  συγκεκριμένες  απαντήσεις  στα  πιο  πάνω  ζητήματα.  Αποτελούν  την  κατ’ ελάχιστον  διεκδίκηση  των εργαζομένων  στον  ΟΛΠ  και ΟΛΘ. 
Κατόπιν  αυτών  το  ΔΣ/ΟΜΥΛΕ   αποφάσισε 
στα  πλαίσια  της  αρχικής  απόφασης
48ωρη απεργία Τετάρτη 22/6 και Πέμπτη 23/6 στον ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Την Πέμπτη 23/6 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη ώρα 11 πμ και πορεία στο Υπ. Ναυτιλίας, όπου θα ζητήσουμε συνάντηση με το Υπουργό και θα απαιτήσουμε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά μας.
Την Πέμπτη 23/6 το ΔΣ/ΟΜΥΛΕ θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα πάρει νέες αποφάσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΟΛΠ στην συγκέντρωση στην Πλ. Καραϊσκάκη και πορεία στο Υπ. Ναυτιλίας.

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίστε να εξαντλείτε το κόσμο σε απεργίες που γίνονται για τη τιμή των όπλων.Οι μάχες πρέπει να γίνουν από όλους μαζί όταν θα έχουμε να κάνουμε με το καινούργιο ιδιοκτήτη,για να υπάρξουν οι καλύτερες συνθήκες εργασίας που όλοι θέλουμε.Τι θέλουμε δηλαδή στο νέο περιβάλλον να είμαστε οι άτρωτοι και οι υπόλοιποι να είναι με τη Δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης πάνω από το κεφάλι τους;Ή όλοι η κανένας.

Ανώνυμος είπε...

απο την σκύλα στην χάρυβδη
μωρέ δώστε τα όλα σε ιδιώτες να ησυχάσουμε από το κολοδημόσιο

Ανώνυμος είπε...

απο τον Άννα στο Καϊάφα,μωρέ δώστε τα όλα σε ιδιώτες να ησυχάσουμε από το κολοδημόσιο.Καθένας μόνος του νησί του ο πόνος του βραδιάζει αγάάάάπη μου σ'όλη τη γήήή!!!!

Ανώνυμος είπε...

με την παράδοση του λιμανιού στους κινέζους- θα έρθω να ανοίξω 100 σαμπάνιες
ρε ουστ σας βαρεθήκαμε

Ανώνυμος είπε...

100 σαμπάνιες!!!!!!Μήπως είσαι ο τύπος από τους παραιτη θύτες που μπεκρούλιαζε στη μάζωξη των νοικοκυρέων που θέλουν να μείνουν Ευρώπη;