Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Υπουργείο Ναυτιλίας για Καθημερινή: «Ανομολόγητες επιθυμίες» πίσω από το δημοσίευμα για τον ΟΛΠ.


Με καυστικό τρόπο απάντησε το νομικό γραφείο του υπουργείου Ναυτιλίας στο δημοσίευμα της Καθημερινής που τιτλοφορείτο «Προσπάθεια τορπιλισμού του deal στον ΟΛΠ».
«Το σχέδιο Νόμου που έχει πράγματι καταρτίσει το ΥΝΑΝΠ αποτελεί αφενός υλοποίηση των ρυθμίσεων του Ν. 4336/2015, αφετέρου πιστή εφαρμογή των σχετικών όρων της Σύμβασης Παραχώρησης του ΤΑΙΠΕΔ με βάση την οποία έγινε η διαγωνιστική διαδικασία και είναι σε γνώση της COSCO,
 η οποία έχει πράγματι αποδεχθεί την υποχρέωση
"να διατηρεί επαρκές σε αριθμό και κατάρτιση εργατικό δυναμικό, να διασφαλίζει ότι το προσωπικό του είναι εξοικειωμένο με τις υποχρεώσεις του ΟΛΠ βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης, να διατηρεί ένα ασφαλές, αποδοτικό και σύγχρονο περιβάλλον εργασίας χωρίς διακρίσεις, να συμμορφώνεται με όλες τις διατάξεις και απαιτήσεις των εφαρμοστέων νόμων και κανονισμών σχετικά με την απασχόληση, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις, καθώς και με την υγεία και ασφάλεια στο χώρο εργασίας και επίσης να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στη διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας".

Αναφορικά με τις αρμοδιότητες της ΔΑΛΠ, απλά παρακολουθούν κατά γράμμα τους όρους της Σύμβασης Παραχώρησης. 
Πουθενά στον κόσμο καμία ιδιωτικοποίηση δεν γίνεται ερήμην του δημοσίου ελέγχου. 
Ευχαρίστως να ακούσουμε όποιο αντίλογο νομικών κύκλων, αρκεί να στηρίζεται σε νομικά κείμενα και όχι σε ανομολόγητες επιθυμίες», καταλήγει το σχόλιο του νομικού γραφείου του υπουργείου Ναυτιλίας.

Το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ενώ όλα δείχνουν ότι η πώληση του ΟΛΠ μπαίνει στην ευθεία των υπογραφών, το υπουργείο Ναυτιλίας κάνει μια νέα de facto προσπάθεια τορπιλισμού της, λίγες ημέρες πριν από την υπογραφή των συμβάσεων πώλησης ... το νέο προσχέδιο του υπουργείου, που προβλέπει την ίδρυση Δημόσιας Αρχής Λιμένα Πειραιά (ΔΑΛΠ) ... νομικοί κύκλοι που κλήθηκαν να σχολιάσουν το κείμενο, (σ.σ. είπαν ότι ) «διαβάζοντάς το κανείς εισπράττει ξεκάθαρα την αίσθηση πως επιχειρείται η ΔΑΛΠ να καταστεί επικυρίαρχος του ΟΛΠ! ... εκτιμάται ότι η ΔΑΛΠ, όπως σχεδιάζεται με το συγκεκριμένο προσχέδιο ... θα προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις από την πλευρά του επενδυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια :