Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΤΑΙΠΕΔ-ΟΛΠ «καπελώνουν» τον πρωθυπουργό;


Εμπλοκή έχει παρουσιαστεί στην παραχώρηση των 90 στρεμμάτων του παραθαλάσσιου μετώπου της περιοχής των πρώην Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, καθώς τρεις μήνες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή και τη δημόσια δέσμευσή του, για δεύτερη φορά, για την παραχώρηση της έκτασης από τον ΟΛΠ στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει απολύτως τίποτα.

Κατόπιν αυτών, ο δήμαρχος της περιοχής Χρήστος Βρεττάκος και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης παραχωρούν αύριο συνέντευξη Τύπου στη 1 το μεσημέρι στο δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. 
Η δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι «ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι έτοιμες να ξεκινήσουν την ανάπλαση των Λιπασμάτων, που θα αποτελέσει έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, η παραχώρηση μοιάζει να έχει περιέλθει σε τέλμα. Τόσο η δημοτική αρχή όσο και η Περιφέρεια Αττικής επιμένουν ότι η παραχώρηση πρέπει να γίνει αμέσως ώστε να ξεκινήσουν τα έργα και να μπορέσουν οι πολίτες το συντομότερο να χαρούν το παραλιακό μέτωπο». 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπλοκή οφείλεται στο ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις από τους 3 αρμόδιους φορείς για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η παραχώρηση της έκτασης στον δήμο.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας υποστηρίζει πως η σύμβαση παραχώρησης Ελληνικού Δημοσίου-ΟΛΠ (απαραίτητη για την πώληση του ΟΛΠ στους Κινέζους) προχωρά, οπότε με την ολοκλήρωσή της όλες οι ιδιοκτησίες του ΟΛΠ περνούν στο Δημόσιο και αυτό με τη σειρά του μπορεί να παραχωρήσει τα 90 στρέμματα στον δήμο. 
Αποψη με την οποία διαφωνεί και η δημοτική αρχή αλλά και η Αντιπεριφέρεια Πειραιά και άλλοι φορείς, καθώς εκτιμούν ότι αν ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί μεγάλος χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί και για τον λόγο αυτό ζητούν να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση η οποία να λύνει το θέμα, να περάσει η έκταση στον δήμο και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα.
Ο αρμόδιος υπουργός για να νομοθετήσει Θ. Δρίτσας υποστηρίζει ότι δεν είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο, ενώ το Δ.Σ. του ΟΛΠ αναζητεί κι αυτό τρόπο για την παραχώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :