Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Εγκρίθηκε η πώληση του ΟΛΠ στην Cosco...






Στην Cosco περνά πλέον και τυπικά το 67% του ΟΛΠ καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε χθες την συμφωνία πώλησης του οργανισμού στην κινεζική εταιρεία...κρίνοντας νόμιμες όλες τις διαδικασίες που κινήθηκαν.
 




Αυτό που αναμένεται τώρα είναι η έγκριση του φακέλου από την επιτροπή ανταγωνισμού προκειμένου να υπογραφεί η σχετική σύμβαση και να έλθει στη Bουλή.
Στελέχη της λιμενικής αγοράς σχολιάζονταςτην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανέφεραν ότι ο Πειραιάς θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου και το γεγονός αυτό θα βοηθήσει την απασχόληση και την οικονομία μετά και τη συγχώνευση της Cosco με την China Shipping.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται από την πλευρά του και το υπουργείου Ναυτιλίας να προχωρήσει στη δημιουργία σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για την σύσταση Δημόσιας Αρχής Λιμένα, για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα επιφορτιστεί με την άσκηση της δημόσιας εξουσίας.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι υποχρεωτική και προβλέπεται στη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια :