Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Την Τετάρτη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η πώληση του ΟΛΠ στην Cosco...



Την Τετάρτη στις 11.00 θα εξεταστεί από την Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού εάν η συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου του ΟΛΠ ΟΛΠ+2,69% από την Cosco (HONG KONG) Group Limited δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του ανταγωνισμού.
Όπως αναφέρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε ανακοίνωσή της,
 «η Ολομέλεια θα εξετάσει, εάν η συγκεκριμένη συγκέντρωση συμβιβάζεται με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού σε επιμέρους σχετικές και επηρεαζόμενες αγορές, παροχής υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης και αποθήκευσης:
 α) εγχώριου φορτίου και 
β) μεταφορτούμενου φορτίου στην ελληνική επικράτεια και, αν μπορεί, για το λόγο αυτό, να εγκριθεί».

Επίσης, σημειώνεται ότι, λόγω του αυξημένου βαθμού συγκέντρωσης, στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά, αλλά και της συνένωσης του πρώτου και του τρίτου σημαντικότερου ανταγωνιστή στον κλάδο, κινήθηκε η διαδικασία πλήρους διερεύνησης της συγχώνευσης κατά τα προβλεπόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 3959/2011.

«Η έρευνα σε βάθος επικεντρώθηκε, ιδίως, στις πιθανολογούμενες οριζόντιες και κάθετες επιπτώσεις συντονισμένης και μη συμπεριφοράς από τη σκοπούμενη συγκέντρωση, στη διαπραγματευτική δύναμη των πελατών και στις δημιουργούμενες αποτελεσματικότητες».

Στην ανακοίνωση της επιτροπής αναφέρεται ότι, «σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πλήρους διερεύνησης, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκαν οικονομικοί έλεγχοι και ελήφθη, μεταξύ άλλων, υπ' όψιν σημαντικός αριθμός μελετών, τα οποία και αποτυπώνονται στην εισήγηση, η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση δεν αναμένεται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά, κατά την έννοια των κείμενων διατάξεων».
Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει, συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών.


2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

υπομονή μερικές μέρες ,θα ησυχάσουμε μία και έξω απο τους εκβιαστές λιμενεργάτες
αυτό που χαίρομαι περισσότερο είναι οτι τους κανόνισε ο φίλος τους ο τσίπρας που αγκάλιαζαν πριν 1,5 χρόνια στο λιμάνι

Ανώνυμος είπε...

ο δριτσας ξέρετε τι είπε στους εργατοπατέρες σας χθές
κάντε απεργία να πιέσεται
καλά να πάθετε τον ψηφίσατε------- και τον τρώμε και εμείς τώρα ,αυτό είναι το κακό