Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Απεργούν και «διαδηλώνουν ενάντια στις φιέστες» οι λιμενεργάτες


Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά λιμάνια όλης της χώρας την Παρασκευή 8 Απριλίου μετά την 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ.
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στο Ζάππειο θα πέφτουν οι υπογραφές της συμφωνίας πώλησης του 67% των μετοχών του ΟΛΠ ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και στην Cosco.
Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όπως κάνουν γνωστό «διαδηλώνουν ενάντια στις φιέστες και τα πανηγύρια που οργανώνουν Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα των Λιμανιών, λες και δεν είναι αυτοί, που άλλα έλεγαν και άλλα διαβεβαίωναν πριν ένα χρόνο τους εργαζόμενους και τον Πειραϊκό λαό και άλλα πράττουν σήμερα».

Διεκδικούν:

1. Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση – πώληση των Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ και των λιμανιών εθνικής σημασίας.
2. Να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των λιμανιών και η αναπτυξιακή προοπτική τους.
3. Να διασφαλιστεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως ορίζεται από τον Ν. 2688/99 και Ν. 2932/01, τους Γενικούς Κανονισμούς Προσωπικού και τις ΣΣΕ και να ακυρωθούν οι μνημονιακοί νόμοι που φαλκιδεύουν τον θεσμό των ΣΣΕ.
4. Να στελεχωθούν τα λιμάνια με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
5. Να υπάρξει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και συντάξεις αξιοπρέπειας.
6. Να δομηθούν θεσμικές και αρμονικές σχέσεις με τις επιλιμένιες πόλεις και να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος των λιμανιών.

Δηλώνουν ανυποχώρητοι στη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους όπως αυτά έχουν κατακτηθεί από το νόμο 2688/99, τους γενικούς κανονισμούς προσωπικού και τις ΣΣΕ και προειδοποιούν ότι είναι αποφασισμένοι να δώσουν σκληρούς απεργιακούς αγώνες για να κατοχυρώσουν τον δημόσιο χαρακτήρα των λιμανιών.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή που οι εργαζόμενοι στα λιμάνια θα συγκεντρωθούν στο κέντρο της Αθήνας, όπως έχει κάνει γνωστό το ΤΑΙΠΕΔ, στο Ζάππειο θα υπογραφεί η συμφωνία πώλησης του 67% των μετοχών του ΟΛΠ ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και στην Cosco.

Δεν υπάρχουν σχόλια :