Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Την Παρασκευή πουλά το καλύτερο «ασημικό» ο Τσίπρας...

Στα  «κάγκελα» ο δήμαρχος Κερατσινίου που είχε πιστέψει τις υποσχέσεις του.

 

Λίγοι μήνες έχουν περάσει από τότε που η πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, δήλωνε αποφασισμένη να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του ΟΛΠ και να μην προχωρήσει τη δρομολογημένη από την προηγούμενη κυβέρνηση πώλησή του στην Cosco , καταγγέλοντάς την  ως …ξεπούλημα.

 

Τώρα , την Παρασκευή , κυβέρνηση και Cosco προγραμματίζουν …εορταστική εκδήλωση για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος  Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος,που εξελέγη κι αυτός με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και σ΄αντίθεση με τον συνάδελφό του, στο Πέραμα, κ. Λαγουδάκη , δεν απαρνείται όσα πίστευε και έλεγε μέχρι πρότινος , καταγγέλει την κυβέρνηση και εκφράζει ειρωνευόμενος , την στάση της .
«Αν και κατανοούμε γιατί η Cosco θέλει να το γιορτάσει, δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τις αιτίες της χαράς της ελληνικής πλευράς» αναφέρει .
 Όταν μάλιστα , όπως καταγγέλει «αυτή η ιδιωτικοποίηση του πρώτου λιμανιού της χώρας έναντι ευτελούς τιμήματος, υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον και υποθηκεύει τις προοπτικές της οικονομικής ανασυγκρότησης προς όφελος των πολλών. Για δε τις πόλεις, όπως το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα,  που ζουν από το λιμάνι, δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα –αντιθέτως».

Και σε ριζικά αντίθετη γραμμή πλεύσης από την «ομογάλακτη» μέχρι το Σεπτέμβρη Δημοτική Αρχή Περάματος ,προειδοποιεί κυβέρνηση και ΟΛΠ , ότι εκείνος και ο Δήμος του,
«δεν θα γιορτάσουμε , αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού του Πειραιά. Το καθήκον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να έχει το ρόλο του πρωταγωνιστή στους λαϊκούς αγώνες».


Δεν υπάρχουν σχόλια :